Friday, March 14

obraz tedna #01

Danes govorim z dragim Luko (krajinskim arhitektom, 2cv entuziastom in ljubiteljem kokosi), ki se je odlocil, da pokaze svetu nekaj stvari, ki jih je v svoji, za zdaj se kratki, a bogati karieri ustvaril. Je eden tistih, ki navdihujejo in verjamejo v uresnicitev svojih sanj.

Ce bi bil lahko drevo, katero drevo bi bil?
Hrast, ker se mi tak miren zdi, ma pa velik za povedat. Ali pa eriobotrya (nešplja). Ali pa hamamelis, ker te preseneti pozimi s cvetovi. Ne vem, ceu gozd bi biu!!!

Dejstvo o tebi, ki preseneti ljudi, sploh tiste, ki te ze poznajo?
Preseneti jih, kok lepo pojem, ko sem pijan.

Kaj bi jedel na svoji zadnji vecerji?
Nekaj z močno aromo (pač, da si zapomnem), pa ne pretežko (ker pot je dolga) in ne prelahko (ker pot je dolga). Brodet z hobotnico in fižolom, ki ga naredi Srdjana, kozarec Ottocenta, pa kako črno olivo za povrh.

Koga bi povabil na kosilo (ce bi to lahko bil kdorkoli)?
Parček iz tujine, ki že nekaj mesecev potuje okrog z dvema otrokoma, ker jih moram nekaj vprašat. Gabriel Garcia Marqueza, ker ga mora bit noro poslušat. Huga Chaveza, ker me fuuuul zanima, če je res tak kot si jaz mislim da je. Georga Busha, ker bi cel cajt upal, da se mu bo (spet) zaletel.

Kdo ali kaj je tvoja inspiracija?
To, da vidim neki (svojega) narjen. Neki lepega in dobrega. Saj je ful fajn planirat vse možne stvari ki bi jih človek rad naredil (tudi če jih nikoli zares ne narediš), ampak ko vidiš nekaj narejeno, to je ogromna nagrada. To me ful motivira za delat naprej. Pa tud to, da vidim da je kdo drug naredil kaj lepega.

Kaj imas najraje v Ljubljani?
Lutanje. Peš ali z bajkom. Saj so centri vseh mest po svoje zanimivi, ampak men je ful lepo lutat po ljubljani, pozno popoldne ko se močno spreminja svetloba, do metelkove, pa mal do stare cukrarne, pa mimo roga po trubarjevi, pa na drugo stran do trnovskega pristana in KUDa.

Nastej svojih 5 najljubsih predmetov!
Un moj svinčnik (veš ker), ful ga mam rad. Orodje, tista modra škatla. A so spački tud predmeti?

Dobra knjiga, ki si jo nedavno prebral?
Tropska melanholija, Blaž Ogorevc.

Katero glasbo poslusas zadnjih nekaj dni?
Calexico, pa une afriške.

Kaj bi najraje pocel v tem trenutku?
V pojstlji bi bil z dvema debelima babama. Kaj vem, dobro mi je tudi tle kjer sem (studio), Sanjin mi je kavo prinesel, musko sem si naštimal, ni mi hudega.

S kom bi prezivel noc, ce bi to lahko bil kdorkoli?
A to kao, noč v pojstlji, al noč kar tako? Noč v pojstlji bi preživel z mnogimi mimoidočimi, vsak dan mam nekaj kandidatov. Daydreaming je velik del lajfa nas vseh. Ker vem. Noč kar tako? Zakaj zmeraj človek prvo pomisli na neke tam igralce pa pevke pa kaj vem? Fuck that, jaz bi noč preživel z Alešom, ker je že dolgo nisem. Pa ne v New Yorku, ne v Londonu, ne v Hong kongu. V Mariboru.

Najljubsi blog, ki ga redno beres?
By all means, Accidental pornographer.

No comments: