Tuesday, February 12

kruh lenuh

Danes zjutraj sem spekla kruh. Tako dober je in skorja je tako hrustljava, da sploh ne morem verjeti, da sem ga spekla jaz. Kruh lenuh se mu rece zato, ker ga sploh ni treba mesiti. Samo zmesas vse sestavine in pocakas 12 ur in ga speces. Torej zvecer pripravis, zjutraj pa imas svez, topel, domaci kruhek. Mljac.
takole:

3 skodelice moke (poljubne velikosti, važna so samo razmerja) - dva dela bele in en črne (ali kakor zelite)
žlička soli
zelo zelo majhna žlička suhega kvasa (ščep)
zmešamo suho snov, dodamo eno in pol skodelico vode, na hitro zmešamo sam da se zlepi in pustimo vzhajati 12 ur v zaprti oz. pokriti posodi
lepljivo testo stresemo na pomokano desko, preložimo tako, da je okolinokol pomokano, spretno preložimo v vroč!! model s pokrovom (lahko je jena ali litoželeznik, sam da ma svoj pokrov) in pazimo, da se ne opečemo (jaz sem zelo opekla)
pečemo pri najvišji temperaturi (250) 25 min pokrito, potem odkrijemo in pečemo še 10 - 15 min
čas pečenja sveda prilagodimo količini kruha - moje skodelice so cca 2 dcl...

ko se boste lotili peke si prej oglejte se tole

p.s. tnx za recept Maja

3 comments:

Luka J. said...

ej hudo zgleda, mljatz-mljatz!

bb said...

sej je tut hudo dober, da ves!

Ursa said...

joj Bibuša uživačica, a je to za vzpodbudo ??
veš kaj..bom jest kar počakala, da ga prideš sama narest!