Monday, November 19

sobotno flodranje



Ob sobotah greva ponavadi na trznico. Ce nisva v Ljubljani, greva na trznico v Opatiji. Ta se z ljubljansko sicer ne more kosati, a gre za neke vrste obred.
Ta sobota ni bila rezervirana za trznico, temvec za Benetke. Toda le-te so padle v vodo (se kako desetletje in to ne bo vec le fraza). Ker sva imela pripravljenih 6 megahudih, slastnih sendvicev, ki jih je za na pot pripravil Luka (se boljsih kot tistih, ki nam jih je pripravil, ko smo se odpravili v Dubrovnik, remember?), sva se odlocila da greva na izlet kam drugam. Ampak, kam?
Potem sva pogledala v Sondo, vodnik dogajanja po Istri in odkrila, da je v Rovinju razstava 10+1, razstava desetih oz. enajstih najboljsih ilustratorjev Hrvaske. In smo sli. V Rovinj!
Tja smo prisli okoli enih, ker smo imeli se postanek za kavico v Labinu. Ko sva koncno odkrila
MCC, kjer je bila razstava sva izvedela, da se prostor odpre sele ob petih. Shit! Kaj pa zdaj? Stiri ure cakanja v Rovinju, ki je bil kot zanalasc kot kako mesto duhov. Nikjer nikogar! Potem je Luka predlagal, da se greva flodrat. A? To je beseda, ki nekako ves da obstaja, a ji ne ves pomena. Tudi nas dragi Luka jo je slisal in si jo razlagal po svoje seveda. Zanj je to pomenilo seks. Ha. Morala bi izdati slovar Pippo jezika. Ker mu nisem znala povedati pravega pomena te besede jo je luka proglasil za sopomenko seksa. npr.: Joze si je zelel dobrega flodra.
ali Flodranje je med mladimi zelo priljubljena dejavnost...
Po urah ustvarjanja novega slovenskega jezika, so se vrata mcc-ja koncno odprla. Prostor je super (zal sem pozabila fotic) razstava pa je bila precej klavrna. Glede na to, da je bila razstava najboljsih hrvaskih ilustratorjev, lahko recem celo ...no, bila sem kar malo razocarana. Razen treh (med njimi tudi moj priljubljeni Junakovic) izvrstnih same brezvezne ilustracije. No ja. Me pa vseeno veseli, da sem si razstavo ogledala. Aisa je vse skupaj prespala. Ona ze ve!

Tako! Dan je bil lep in sijajno smo se zabavali!

p.s.
Danes imata Sanjin in Mazij rojstni dan.

ilustacija: S. Junakovic

No comments: